Carnaval

11 Vragen aan... Monique Schellekens

Aangezien carnaval 2021 anders zal zijn, dan anders, is de redactie van Optochtenkalender.nl benieuwd hoe verschillende carnavalsvierders "normaal gesproken" carnaval vieren.

Dit keer de 11 antwoorden van... Monique Schellekens.

Hoe gaat Monique verkleed met carnaval en wat betekent carnaval voor haar?

 

1. Wie ben je en waar woon je?

Monique Schellekens, ofwel prinses Monique d'n irste uit Haaikneutersland (Ulicoten), woonachtig in Baarle-Nassau

 

2. Weet je al hoe je carnaval 2021 gaat vieren?

Ik zou voor het 2e jaar prinses carnaval zijn van Haaikneutersland en natuurlijk ben ik dat nog steeds. Het wordt heel anders, hoe dat weet ik nog niet zo goed. Als we met meer mensen samen mogen komen dan ga ik in een heel klein kringetje verkleed naar carnavalsmuziek luisteren op een stoel denk ik. We zijn volop bezig met het verzinnen van alternatieven

 

3. Wat is jouw mooiste moment van de carnaval?

Het mooiste moment is de eerste avond t/m de laatste avond. Het gevoel van onbezorgd feesten en vooral heel veel plezier maken, alle neuzen staan dezelfde kant op. Iedereen is gelijk en lekker gek !
Toch is de manier van de bekendmaking van mij als prinses op de sauwelavond in Ulicoten ook zeker 1 van de mooiste momenten tot nu toe.

 

4. Wanneer begin jij met de voorbereiding op carnaval?

Vanaf de 11e vd 11e, maar na kerst gaat mijn carnavals-usb in de auto pas aan. Als ik geen prinses ben ga ik dus ook dan meteen bedenken hoe ik me ga verkleden en wat ik daarvoor dan nog nodig heb. Ongeveer 2 weken voor carnaval komt mijn hele verzameling kleding en pruiken van de zolder af en deze stal ik dan uit in de woonkamer. Dit blijft hier dan t/m carnaval liggen, zodat ik gemakkelijk dingen kan kiezen

 

5. Heb jij vaste tradities met carnaval? Zo, ja, welke zijn dat dan?

Tradities zijn, in principe al op donderdagavond beginnen en mijn carnaval speelt zich het meest af in Ulicoten, Baarle-Nassau en mijn geboortedorp Alphen. In dezelfde cafe's met dezelfde mensen is de beste traditie die er is. Op dinsdag is de optocht in mijn geboortedorp, dan bezoeken we eerst mijn ouders en eten daar heerlijke soep. Als prinses zijn er uiteraard nog meer tradities die ik natuurlijk ook opvolg en enorm waardeer !

 

6. Wat is volgens jou typisch aan het carnavalsfeest in jouw plaats?

In mijn woonplaats Baarle-Nassau is er 1 uitgaansgelegenheid waar ik carnaval heb leren vieren en als 14-jarige begon. Deze bestaat nog steeds en alle jeugd komt er ook nog, alleen met carnaval is dit op deze manier geopend en het blijft geweldig vooral voor de jongeren. Ik kom er zelf niet meer, maar heb daar hele mooie herinneringen gemaakt. In mijn geboortedorp Alphen is dat de enorme saamhorigheid en prachtige optocht en in Ulicoten vind ik dat ook helemaal terug op een kleinere schaal maar zeker niet minder. Ik geniet dan van elk moment.

 

7. Wat betekent carnaval voor jou?

Heel veel, verkleden, saamhorigheid, gelijkgestemden, plezier, liefde, genieten van de simpele liedjes, hossen, biertje drinken, iedereen die het mogelijk maakt om het steeds weer te doen slagen. Ook goede gesprekken zo nu en dan, een gevoel wat moeilijk te omschrijven is

 

8. Op welk carnavalsjaar kijk je graag terug?

2020

 

9. Welke optocht vind je het mooiste en waarom?

Alphen, de mooiste in de omgeving en niet alleen omdat ik daar vandaan kom. Veel fanatieke bouwgroepen bij groot en klein en zeer originele loopgroepen, duo's, individuelen. Mijn broer loopt ook elk jaar mee met een vriend.

 

10. Hoe ga jij verkleed met carnaval?

Ik streef ernaar om elk jaar anders te gaan, maak dan ook heel veel foto's, combineer wel veel met oudere carnavalskleding en koop ook zeker elk jaar 1 of 2 nieuwe pruiken. Zonder pruik geen carnaval. Nu als prinses mocht ik voor het eerst geen pruik op, dat was wel even wennen. Verschillende creaties waren, piraat, indiaan, wielrenner, jaren 20, jaren 80 stijl, Russin, schoolmeisje, teveel om op te noemen

 

11. Welk carnavalsnummer moet er zeker gedraaid of gespeeld worden met carnaval?

Alles van snollebollekes, in het bijzonder Vrouwkes

 


11 Vragen aan...

Wil je ook de "11 Vragen aan..." invullen?
Dat kan via het invulformulier.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2024 - 11:47