Carnaval

11 Vragen aan... Annet Rottink

Aangezien carnaval 2021 anders zal zijn, dan anders, is de redactie van Optochtenkalender.nl benieuwd hoe verschillende carnavalsvierders "normaal gesproken" carnaval vieren.

Dit keer de 11 antwoorden van... Annet Rottink.

Wat is haar mooiste moment van de carnaval en wat betekent carnaval voor Annet?

 

1. Wie ben je en waar woon je?

Annet Rottink, ik woon in Enschede. Ik ben jarenlang secretaris geweest van CV de Osseköpkes, een geweldige vereniging waar iedereen gelijk is. Ik ben in het carnavalsleven gerold door mijn man, mede oprichter van de vereniging. Dit jaar heb ik mijn functie overgedragen met het idee dit seizoen zonder verplichtingen en regelzaken lekker te kunnen carnavallen. Helaas zit dat er niet in dit seizoen.

 

2. Weet je al hoe je carnaval 2021 gaat vieren?

Wij hebben het hele seizoen gecanceld, net als alle carnavalsverenigingen in Enschede. Officiele vieringen zit er niet in, misschien dat de activiteiten commissie nog iets intern organiseerd maar zoals het er nu uit ziet (lockdown tot 8 februari en carnavalsweekend 13/14 februari) denk ik niet dat dat er nog van komt.

 

3. Wat is jouw mooiste moment van de carnaval?

Het jaar dat mijn man, samen met zijn vriend en medeoprichter,en een 2e vriend het hoogheden trio vormde in het jubileumjaar dat we 22 jaar bestonden.

 

4. Wanneer begin jij met de voorbereiding op carnaval?

Normaal gesproken na de zomer. Maar in deze tijd (januari) altijd druk met een groepje dames een optreden voorbereiden voor de gala avond.

 

5. Heb jij vaste tradities met carnaval? Zo, ja, welke zijn dat dan?

Carnaval bestaat bijna alleen maar uit tradities. Mooie traditie bij ons is dat in het weekend dat de hoogheid opkomt op zaterdag we de zondag er na, de hoogheid onder begeleiding van een blaaskapel, van huis halen en dan in een werkelijk afgeladen residentie het frühshoppen houden. Helemaal brak 's avonds maar geweldig genieten altijd.

 

6. Wat is volgens jou typisch aan het carnavalsfeest in jouw plaats?

Enschede is geen carnavals stad. Alleen de verlichte optocht in 1 vd wijken (Twekkelerveld) is wel een topper en word ook beter bekeken dan de "grote" optocht op carnavals zaterdag in de stad. Een typische traditie tijdens de Enschedese optochten is het kanon, dat bediend word door de Prinsengarde van de EKV, en bij niet iedereen geliefd is. Het knalt nl onmeunig hard.

 

7. Wat betekent carnaval voor jou?

Carnaval: iedereen is gelijk. Even alle zorgen vergeten en gezelligheid.
Binnen de vereniging worden "we" in de gaten gehouden door elkaar.

 

8. Op welk carnavalsjaar kijk je graag terug?

Elk jaar heeft zijn eigen hoogtepunten. Vroeger (toen we jonger waren) iets meer dan tegenwoordig ;-)

 

9. Welke optocht vind je het mooiste en waarom?

Ik ga niet naar speciale optochten kijken.

 

10. Hoe ga jij verkleed met carnaval?

Waar ik zin in heb. Ik heb een hele kist vol kleren. Soms gek, soms deftig, soms simpel.

 

11. Welk carnavalsnummer moet er zeker gedraaid of gespeeld worden met carnaval?

Maakt me niet uit, als je er lekker op kunt hossen is het goed. We eindigen bij onze avonden altijd met : Siera Madre, geen carnavalsnr maar leuke traditie. Lekker schuivelen.

 


11 Vragen aan...

Wil je ook de "11 Vragen aan..." invullen?
Dat kan via het invulformulier.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2024 - 8:49