Carnaval

11 Vragen aan... Commissie KempenOptocht Hapert

Aangezien carnaval 2021 anders zal zijn, dan anders, is de redactie van Optochtenkalender.nl benieuwd hoe verschillende carnavalsvierders "normaal gesproken" carnaval vieren.

Dit keer de 11 antwoorden van... Commissie KempenOptocht Hapert.

Wat is volgens hun typisch aan het carnavalsfeest in Hapert?

 

1. Wie ben je en waar woon je?

De commissie KempenOptocht Hapert is verantwoordelijk voor het organiseren van de KempenOptocht. Deze regionale optocht vormt het treffen van de wagenbouwers uit de Kempenregio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het Pintewippersrijk.

 

2. Weet je al hoe je carnaval 2021 gaat vieren?

Carnaval 2021 zal anders zijn dan het in 2020 en voorgaande jaren was. De KempenOptocht slaat een jaar over en op carnavalsmaandag 2021 zal de optocht jammer genoeg niet plaatsvinden.

 

3. Wat is jouw mooiste moment van de carnaval?

Het mooiste moment is de KempenOptocht op carnavalsmaandag. Het dorp Hapert staat dan vol met pracht en praal waarbij de top zich aan elkaar gaat meten. De saamhorigheid is super om te zien, terwijl 's avonds tijdens de prijsuitreiking de spanning te voelen is.

 

4. Wanneer begin jij met de voorbereiding op carnaval?

Doorgaans beginnen de voorbereidingen in Oktober met het plannen van de optocht. Deze voorbereiding volgt een draaiboek waarin stap voor stap naar de optocht toegewerkt word. De deelnemers staan hierin centraal, want samen maken we de optocht.

 

5. Heb jij vaste tradities met carnaval? Zo, ja, welke zijn dat dan?

Het is inmiddels een goede traditie om na de prijsuitreiking op maandagavond een pilske te pakken na een goed verlopen dag.
Een andere traditie is het verbroederingsbal waarbij de deelnemers samen komen om te buurten over de optocht en een feest te bouwen.

 

6. Wat is volgens jou typisch aan het carnavalsfeest in jouw plaats?

Het typische is de saamhorigheid tussen de deelnemers aan de optocht. Ook is er een gezonde concurrentie en een strijd om de eerste plaatsen bij de wagens en grote loopgroepen.

 

7. Wat betekent carnaval voor jou?

Een optocht heeft een grote betekenis voor carnaval. Het massaal toegestroomde publiek gaat vol enthousiasme mee met de uitbeeldingen van de deelnemers. Het is te zien dat deelnemers veel tijd en moeite hebben gestoken in de geweldige creaties. Technische hoogstandjes worden ten toon gesteld en het acteerwerk in de loopgroepen is erg vermakelijk.

 

8. Op welk carnavalsjaar kijk je graag terug?

Ieder jaar is bijzonder, maar in 2017 was het extra bijzonder aangezien Prins Palettino toen "aan de macht was". Hij maakte al jarenlang deel uit van de commissie en deze keer ging hij voorop in de optocht in plaats van achteraan te rijden.

 

9. Welke optocht vind je het mooiste en waarom?

De mooiste optocht is natuurlijk de KempenOptocht in Hapert. Deze optocht staat bekend als de Champions League van de optochten. Met een lange traditie en grote variatie aan pracht en praal is dit een unieke optocht. De deelnemers lopen eerst de optochten in de eigen dorpen in het weekend van carnaval. Op maandag is het treffen in Hapert, waarbij de regio bijeen komt. Bezoekers komen uit verschillende uithoeken uit het land om dit te aanschouwen.

 

10. Hoe ga jij verkleed met carnaval?

Als lid van de commissie KempenOptocht ben je herkenbaar aan de blauw/zwarte jas van de sponsor.

 

11. Welk carnavalsnummer moet er zeker gedraaid of gespeeld worden met carnaval?

Er zijn vele goede carnavalsnummers en de PartyfrieX doen het altijd goed. Bart en Tom zijn goede bekenden onder de wagenbouwers.
Het nummer Deze Kroeg (Ya Ya Jippie) van de PartyfrieX moet zeker gedraaid worden tijdens carnaval.

 


11 Vragen aan...

Wil je ook de "11 Vragen aan..." invullen?
Dat kan via het invulformulier.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2023 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2023 - 9:32