Bloemencorso van Zundert

Corso Zundert

Het bloemencorso van Zundert vindt plaats op zondag 1 september 2019. Deze bloemencorso zal beginnen om 13:30 uur. Deze bloemencorso heet Corso Zundert. Elke 1e zondag van september vindt deze bloemencorso plaats.

Het corso van Zundert is het grootste corso ter wereld. het bestaat sinds 1936 en vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van september. Twintig buurtschappen strijden met elkaar in een vriendelijke competitie om de mooiste wagen. De hele gemeenschap is betrokken bij de bouw van de wagens en het onderhoud van de dahliavelden.

In oktober 2012 was het corso van Zundert de eerste Nederlandse traditie op de nationale inventaris van immaterieel cultureel erfgoed.

13.30 Aanvang optocht
14:00 Eerste doorkomst op de Markt.
16.30 Tweede doorkomst op de Markt met 1 wagen die mag stoppen en de 'Zundertse jubel' mag laten zien

Route/Omloop

Route 2018

 

Foto's

Geef een foto door van deze bloemencorso.

Videos

Geef een video door van deze bloemencorso.

Verslagen

Bloemencorso Zundert door de jaren heen.
Dit is een foto verslag van de afgelopen Corso's in Zundert.
Voor meer foto's van het corso in Zundert 2013 en een x-tal jaren ervoor, gaat u naar:
http://bloemencorso-zundert.rwanda-direct.com/#!home

Geef een verslag door van deze bloemencorso.

Andere optochten

Andere optochten in Zundert zijn de grote optocht op carnavalszaterdag (2 maart 2019) om 14:00 uur en het jeugdbloemencorso op zondag 15 september 2019 om 13:30 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2019 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2019 - 11:47