Grote Optocht van Aalst (Aalst)

Grote Stoet van Aalst (Aalst)

De grote optocht van Aalst (Aalst) vindt plaats op carnavalszondag (23 februari 2020). Deze grote optocht zal beginnen om 13:00 uur.

Aalst/Oilsjt heeft ongetwijfeld de grootste (en waarschijnlijk ook de mooiste) carnaval van Belgie. Dit duurt 3 dagen en bestaat uit de zondagstoet, waarin altijd minstens 70 vaste groepen (wedstrijd) en bijna 200 losse groepen meedoen en tot wel 100.000 bezoekers lokt. Op maandag is er een tweede stoet en de ajuinworp. Op dinsdag is er een voil jeanettenstoet en de popverbranding. De bijnaam voor de Aalstenaar is ajoin. Typische kenmerken zijn de muziek in het dialect en de vete tussen Dendermonde.

Kom je Aalst bezoeken tijdens Carnaval? Dan kan je terecht voor alle informatie in het toeristisch kantoor of op de website www.visit-aalst.be.

Route/Omloop

De stoet volgt een parcours van bijna 7 km lang door de centrumstraten. De stoet start aan het station.

Foto's

Geef een foto door van deze grote optocht.

Videos

Geef een video door van deze grote optocht.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Aalst (Aalst) zijn de grote optocht op zondag 21 april 2019 om 14:00 uur, de grote optocht op carnavalsmaandag (24 februari 2020) om 13:00 uur en de kleine optocht op carnavalsdinsdag (25 februari 2020) om 15:00 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2019 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2019 - 15:41