Kleine Optocht Aalst (Aalst, BelgiŽ)

Voil Jeanettenstoet

De kleine optocht van Aalst (Aalst, BelgiŽ) vond plaats op carnavalsdinsdag (13 februari 2024). Deze kleine optocht begon om 15:00 uur. Deze kleine optocht heet Voil Jeanettenstoet. Het thema is deze keer: Voil Jeanet.

Dit is een jaarlijkse optocht waarbij de Voil Jeanetten (man verkleed als vrouw) door de straten van Aalst trekken en onveilig maken; hoe vuiler, hoe beter.
Hierbij brengen ze vaak kleine zelfgemaakte wagentjes of kinderkoetsen mee met carnavalsmuziek. Naast de kinderkoets zijn: de lampenkap, een paraplu een 'vellen' frak (bontmantel, al dan niet vals) en een gedroogde haring in een kooi typische attributen. Deze traditie stamt af van de industrietijden, waarin de arbeider arm waren en versleten kleren van hun vrouwen droegen. Vergeet vooral niet: een Voil Jeanet is geen travestie!!!

  • Thema:
    • Voil Jeanet

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze kleine optocht.

Videos

Geef een video door van deze kleine optocht.

Andere optochten

In Aalst (Aalst, BelgiŽ) zijn nog 3 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 11 feb 202413:00 uurGrote Optocht van Aalst (Aalst, BelgiŽ)
ma 12 feb 202413:30 uurCarnavalsstoet Aalst
Grote Optocht van Aalst (Aalst, BelgiŽ)
zo 7 apr 202414:00 uurArendse Carnavalstoet
Grote Optocht van Aalst (Aalst, BelgiŽ)

 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2024 - 20:04