Kleine Optocht Aalst (Aalst, BelgiŽ)

Voil Jeanettenstoet

De kleine optocht van Aalst (Aalst, BelgiŽ) vindt plaats op carnavalsdinsdag (16 februari 2021). Deze kleine optocht zal beginnen om 15:00 uur. Deze kleine optocht heet Voil Jeanettenstoet. Het thema is deze keer: Voil Jeanet.

Dit is een jaarlijkse optocht waarbij de Voil Jeanetten (man verkleed als vrouw) door de straten van Aalst trekken en onveilig maken; hoe vuiler, hoe beter.
Hierbij brengen ze vaak kleine zelfgemaakte wagentjes of kinderkoetsen mee met carnavalsmuziek. Naast de kinderkoets zijn: de lampenkap, een paraplu een 'vellen' frak (bontmantel, al dan niet vals) en een gedroogde haring in een kooi typische attributen. Deze traditie stamt af van de industrietijden, waarin de arbeider arm waren en versleten kleren van hun vrouwen droegen. Vergeet vooral niet: een Voil Jeanet is geen travestie!!!

  • Thema:
    • Voil Jeanet

Foto's

Geef een foto door van deze kleine optocht.

Videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Aalst (Aalst, BelgiŽ) zijn de grote optocht op zondag 12 april 2020 om 14:00 uur, de grote optocht op carnavalszondag (14 februari 2021) om 13:00 uur en de grote optocht op carnavalsmaandag (15 februari 2021) om 13:30 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2020 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2020 - 16:11