Lampionnenoptocht Alkmaar

Lampionoptocht Alkmaar

De lampionnenoptocht van Alkmaar vindt plaats op maandag 7 oktober 2024. Deze lampionnenoptocht zal beginnen om 19:00 uur. Deze lampionnenoptocht heet Lampionoptocht Alkmaar.

Alle kinderen van groep 4 en 5 van de Alkmaarse basisscholen lopen in de binnenstad van Alkmaar met hun lampion door de verlichte binnenstad, begeleid door verschillende muziekkorpsen.

Deze Lampionoptocht vindt altijd plaats op 7 oktober, behalve als 8 oktober op een zondag valt, dan is het op 6 oktober.

Wegbrengen van de kinderen door de ouders en meelopen van de ouders in de optocht;
De stad is druk bezocht en parkeren kan dus lastig zijn. We willen ouders daarom nadrukkelijk verzoeken om bij het wegbrengen van de kinderen de auto te parkeren in de Ringersgarage aan de Kwakelkade 14 of te parkeren in de garage aan het Mallegatsplein 1 of gebruik te maken van de parkeerterreinen naast en achter van Til. Door niet met de auto de binnenstad in te rijden, wordt het voor de kinderen veel veiliger om naar het Waagplein te lopen.

Route/Omloop

Start op het Waagplein - Mient (rechts aanhouden) - Langestraat - Koorstraat - Oudegracht (direct links) - rechtdoor over de Oudegracht - linksaf de Hofstraat - rechtsaf De Laat op - linksaf Kapelstraat in - vanuit Kapelsteeg rechtsaf Verdronkenoord- linksaf Eenhoornbrug -linksaf Verdronkenoord -rechtsaf Hekelstraat - linksaf Fnidsen - Waagplein.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze lampionnenoptocht.

Videos

Op dit moment zijn er nog geen videos doorgegeven.

Andere optochten

In Alkmaar zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
di 8 okt 202410:15 uurKinderoptocht Alkmaar Ontzet
Kinderoptocht Alkmaar Ontzet
di 8 okt 202414:30 uurGrote Middagoptocht 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Optocht van Alkmaar

 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2024 - 22:28