Lampionnenoptocht Alkmaar

Lampionoptocht Alkmaar

De lampionnenoptocht van Alkmaar vond plaats op vrijdag 7 oktober 2022. Deze lampionnenoptocht begon om 19:15 uur. Deze lampionnenoptocht heet Lampionoptocht Alkmaar.

Alle kinderen van groep 3 en 4 van de Alkmaarse basisscholen lopen in de binnenstad van Alkmaar met hun lampion door de verlichte binnenstad, begeleid door verschillende muziekkorpsen.

Deze Lampionoptocht vindt altijd plaats op 7 oktober, behalve als 8 oktober op een zondag valt, dan is het op 5 oktober.

Route/Omloop

Dit jaar zijn er 2 vertrekpunten met de lampionnenoptocht:

Start locatie 1: Waagplein - Mient (rechts aanhouden) - Langestraat

Start locatie 2: Kerkplein - Koorstraat - Oudegracht (direct links) - rechtdoor over de Oudegracht - Hofstraatbrug rechts over - Oudegracht links - linksaf Nieuwlandbrug over - Groot Nieuwland op - Laat oversteken - Kapelsteeg in - rechtsaf Verdronkenoord - linksaf over de Eenhoornbrug - linksaf Verdronkenoord - rechtsaf Hekelstraat in - linksaf Fnidsen - groep start locatie Waagplein: eindpunt Waagplein. Groep Startlocatie 2 Kerkplein - de Mient - Langestraat - eindpunt Kerkplein.

Ter hoogte van de grote kerk sluiten de groepen op elkaar aan om gezamenlijk verder te lopen.

Op de Mient splitsen ze en gaan ze beide naar hun eigen startpunt.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze lampionnenoptocht.

Videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

In Alkmaar zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
za 8 okt 202210:15 uurKinderoptocht Alkmaar
Kinderoptocht Alkmaar
za 8 okt 202214:30 uurGrote Middagoptocht 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Optocht van Alkmaar

 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2022 - 0:05