Grote Optocht Herpen

Verslagen

Er is 1 verslag van de Grote Optocht Herpen.

Optocht in zonovergoten Bônneland

Onder een stralende zon was het weer volop genieten van de Bônlander Optocht in Herpen. Nieuw was het eerbetoon aan Prins Theo II. Alle deelnemers trokken in een defilé aan de Prins, zijn vervolg en het publiek voorbij. Speaker Marcel van Brakel zorgde ervoor dat iedereen nog eens extra enthousiast werd door op een informatieve maar zeker humoristische wijze de deelnemers aan de Prins, gevolg en publiek te presenteren.

Een geliefd onderwerp dit jaar zowel bij de Jeugd als de senioren was 'Trien'. Zowel CV de heilige bontjes, CV de Bonne bende en CV ut lupt as ut lupt kozen bij de jeugd voor dit onderwerp. Of CV Schon Gedon dit jaar echt voor ; spek en bonne' meeliep laat ik aan u oordeel over? Hun creatie behaalde de 5de plaats bij de senioren wagens. Mooi waren de actuele landelijke onderwerpen overgoten met een Herpse saus 'the voice of Holland', Ik hou van Holland, de Muzikale fruitmand, de TV-kantine met locale bekenden en zelfs de New Kids Turbo Herpen waren van de partij. De kroon was voor CV ut Ken Nie Gekker, met hun prachtige uitvoering van “Herrie in de Herpse Keuken” . Zij werden met 6 punten voorsprong op de nummer 2, 1ste in het Herpse Bônneland. Een prachtige prestatie! Extra trots was Prins Theo II want de bouwschuur van CV Ken Nie Gekker staat al jaren bij Prins Theo II.

Terwijl CV de Feestbeestuh al op de 2de dag met carnaval 'totaal van de kaart waren' evenals CV Schon Jong die ook al 'op apengapen lagen' was CV Maf Mar Moi 'volop aan het gokken in Las Vegas', zetten CV Ge Kunt Me Wa 'de bloemetjes buiten'' en voelde CV Noit Zat zich 'als een vis in het water'. Ook CV de Schaafloepers was dit jaar 'zo blij als een kind in een snoepwinkel' en dat kunnen ze zeker zijn, want hun prachtige wagen behaalden dit jaar de 2de prijs bij de senioren wagens. En ondanks dat CV Nie Mauwe Mar Bouwe tijdens de optocht nog steeds “op zoek was naar een onderwerp' sleepten zij wel de 1ste plaats bij de junioren A wagens binnen.

En misschien dat Joop en Sien voor hun sexy lingerie aan kunnen kloppen bij We Won ok Wa, die verzamelen volop oud plastic . Of misschien kunnen ze het oud plastic wel gebruiken in de toekomstige nieuwbouwwijk. Een dixie is zeer functioneel, volgens CV We doen mar wa. Dus waarom ook niet creatief met oud plastic? Plastic werkt prima tegen de kou, en met de winters van CV T Stelt niks vur, misschien een idee. Of lopen we dan voor aap. De prachtige creatie van de Safari-boys, die de heren beslist spierpijn oplevert maar ook een 1ste plaats bij de senioren kleine loopgroepen. En anders kunnen we nog altijd kiezen voor het warme Spanje, volgens CV de Loatbloeiers die met deze creatie wederom voor het zoveelste jaar op rij de 1ste plaats behaalden in de categorie grote loopgroep met kleine wagen.

CV T zal Wel houdt nog van sprookjes. Net zoals Hauwkes en Glitters die gelukkig in het sprookje geloven en hiermee een prachtige 1ste plaats behaalden bij de jeugd grote loopgroep of het sprookje van CV T Is Wa, die gelooft in 'veilig' op de fiets. Van bakfiets tot tandem of step…....

De zondag van de optocht is weer ten einde maar zoals CV Schon Bonne en de Kolluk al aankondigden tijdens de optocht, een hele mooie dag staat nog voor de deur, de deinsdag, de dag van de burgemesterverkiezing!

Deelnemers, organisatie, we hebben weer genoten. Klasse! en dikke pluim voor jullie allemaal.

Stichting Carnaval Herpen.

Geef een verslag door van de Grote Optocht Herpen.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2024 - 17:08