Optocht Velden

Gekke Maondaag optocht Velden

De optocht van Velden vindt plaats op maandag 27 januari 2025. Deze optocht zal beginnen om 13:49 uur. Deze optocht heet Gekke Maondaag optocht Velden.

In Velden is de Gekke Maondaag optocht altijd de laatste maandag in januari, alleen als de laatste maandag op de 31e valt is het een week eerder.

Deze traditie komt voort uit de oorsprong dat de jonge Boeren en boerenknechten op de eerste maandag na de Gildefeesten vanuit buurtschap Schandelo naar het dorp trokken. Verkleed met de jas Binnenstebuiten om huis aan huis worst op te halen.

Route/Omloop

Opstellen gebeurt op de Oude Venloseweg. Vervolgens trekt de optocht door de Scholtisstraat, Schoolstraat, Kloosterstraat, Markt, Dorpsstraat, Wilhelminastraat en de Scholtisstraat. Ontbinding van de optocht is op de Markt.

Hierna is het groot feest in de feesttent. Dit jaar is deze op een nieuwe locatie: oude schandeloseweg 1c op het evenementen terrein komt een grote feesttent te staan.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze optocht.

Videos

Geef een video door van deze optocht.

Andere optochten

Een andere optocht in Velden is de jeugdoptocht op maandag 27 januari 2025 om 10:00 uur.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 10:01