Halfvastenoptocht Angerlo

Verslagen

Er is 1 verslag van de Halfvastenoptocht Angerlo.

Halfvasten Angerlo 22 en 23 maart 2014

Het halfvastenweekend in Angerlo is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in de Regio. ‘’de Moeder aller Optochten’’. Insiders noemen haar niet voor niets het Nederlands Kampioenschap of te wel de Champions League onder de wagenbouwers.

De mooiste wagens en loopgroepen uit de weide omtrek zullen weer door het dorp trekken, onder begeleiding van een groot aantal dweilorkesten, drum- en showbands.

Zondag 23 maart a.s. om 13.00 uur gaat deze voor de 15e maal van start, duizenden bezoekers kunnen wederom genieten van schitterende praalwagens, kleurrijke loopgroepen en niet te vergeten de opgedofte dweilorkesten en muziekkorpsen.

Ruim 1000 deelnemers gaan strijden om de hoogste eer, dus iedereen die van feesten houdt, loop in polonaise door de straten van Angerlo en geniet van dit unieke Halfvastenspektakel.

De creaties worden ingedeeld in 8 categorieën en zullen worden beoordeeld door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling.

Ook dit jaar kunnen de toeschouwers hun stem uitbrengen voor de publieksprijs d.m.v. een SMS te sturen met:
HVO nummer van de creatie naar 3553.(€ 0.60 per sms stem)

Uiteraard zijn er in alle categorieën geldprijzen te verdienen, o.a. een 1e prijs van € 650.00 voor de mooiste carnavalswagen en de publieksprijs van
€ 100.00 waar alle deelnemers aan meedoen.

Tevens zullen talrijke muziekkorpsen en dweilorkesten hun muzikale kunsten vertonen aan het publiek. Hierbij zijn uiteraard ook geldprijzen aan gekoppeld waaronder: een 1e prijs: € 100.00, 2e prijs: € 75.00 en 3e prijs: € 50.00.

De prijsuitreiking zal zoals ieder jaar om 16.30 uur plaatsvinden in de feesttent op het Wim Velsplein te Angerlo. Onder de muzikale klanken van de Retteketet showband zal deze prijsuitreiking plaatsvinden.

Feesttent: geopend vanaf 14.00 uur
Locatie: Wim Velsplein (Dorpsstraat/Ds. de Grootstraat)
Entree: gratis, gratis, gratis.

Zaterdagavond 22 maart wordt in de grote feesttent door onze Retteketet Showband het startschot gegeven voor een spetterend Halfvastenweekend.

Deze showband staat garant voor een 18 karaats Halfvastenfeest.
Het repertoire van deze showband is niet onder één noemer te vangen. Alles komt voorbij tijdens een weekend Retteketet van dance/classic tot meebrullen uit de oude doos en van (neder)pophits tot smartlap. Dit met maar één doel, namelijk een top feest bouwen.

Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Feesttent hoek Dorpsstraat/Ds, de Grootstraat te Angerlo
Entree: vanaf 16 jaar (legitimatie verplicht)
Entree tent: € 12,00
Voorverkoop: € 10,00
Garderobe: tegen betaling.
Voorverkoopadressen: zie www.halfvasten-angerlo.nl

De Halfvastenorganisatie heeft er van alles aangedaan om de bezoekers een fantastisch weekend te bezorgen. Het is zeker de moeite waard om deze twee dagen in het knusse dorpje Angerlo door te brengen.

Het centrum van Angerlo zal op de zondagmorgen worden omgetoverd in een mega groot overdekt horeca terras waar u kunt genieten van een drankje en een heerlijk hapje.

Ook zullen enkele dweilorkesten hun muzikale registers opentrekken en u trakteren op een muzikale show. En als klap op de vuurpijl zullen diverse top artiesten optreden zoals een Caribbean percusion groep en een komisch orkest die de bezoekers zal trakteren met een komisch act.

Tevens heeft de organisatie ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65 plussers, zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep is geplaatst.

De entree voor de Halfvastenoptocht is € 2.50 per persoon (incl. programma boekje, gratis entree in de feesttent). Kinderen basisschool hebben uiteraard gratis toegang.

De organisatie verwacht zoals voorgaande jaren opnieuw een groot aantal bezoekers. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen.

Daarnaast wordt een ieder verzocht tijdig aanwezig te willen zijn om een goede start en doorstroming van het spektakel mogelijk te maken.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht van zondag 23 maart 2014 zie onze website:

www.halfvasten-angerlo.nl wij zijn ook op Facebook te vinden

Geef een verslag door van de Halfvastenoptocht Angerlo.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2024 - 13:18