Lampionnenoptocht Groenlo

De Sunte Matten optocht

De lampionnenoptocht van Groenlo vond plaats op vrijdag 11 november 2022 (Sint maarten). Deze lampionnenoptocht begon om 17:30 uur. Deze lampionnenoptocht heet De Sunte Matten optocht.

Het Sunte Matten feest kent in Groenlo een lange traditie. Waren het 'vroeger' louter uitgeholde mangels waarmee de kinderen langs de deuren gingen om het Sunte Mattenlied ten gehore te brengen, tegenwoordig zijn de mangels merendeels vervangen door kleurrijke lampions.

Het is de bedoeling dat de kinderen zich om 17.00 uur verzamelen bij de Baseliek Calixtus in Groenlo, zodat er om 17.30 uur vertrokken kan worden.

Route/Omloop

Markt, Mattelierstraat, Lievelderstraat, Nieuwstad, Kerkwal, Ziekenhuisstraat, Beltrumsestraat en Markt.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Een andere optocht in Groenlo is de optocht op carnavalszondag (19 februari 2023) om 14:00 uur.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2022 - 0:05