Bloemencorso van Frederiksoord

Corso Frederiksoord

Het bloemencorso van Frederiksoord vindt plaats op zaterdag 14 september 2019. Deze bloemencorso zal beginnen om 13:30 uur. Deze bloemencorso heet Corso Frederiksoord. Het thema is deze keer: De KoloniŽn van Weldadigheid.

Elke zaterdag van het 2e weekend van september staat Frederiksoord weer in het teken van het jaarlijks terugkerende bloemencorso. Het Floraliacorso is in 1960 begonnen in de tuinbouwschool in Frederiksoord. De kinderen van de basisscholen uit de regio bedenken het corsothema. Uit alle inzendingen (maquette, tekening) kiest de jury een nieuw thema, in 2018 is dat ĎDe KoloniŽn van Weldadigheidí.

Op zaterdagmiddag is de traditionele rondgang van de prachtig versierde wagens, voorafgegaan door het kindercorso. De corsowagens worden begeleid door verschillende muziekkorpsen en de figuranten van de wagens zorgen voor de nodige interactie met het publiek. Aanvang 13.30 uur.

Ook het avondcorso in ĎDe Tuinení te Frederiksoord is erg bijzonder. Ieder jaar wordt door de groepen veel aandacht besteed aan de verlichting van hun corsowagen. Dit geeft samen met de unieke omgeving van ĎDe Tuinení een geweldige sfeer. Aanvang 20.00 uur.

Op zondag staan de wagens in ĎDe Tuinení opgesteld en zijn er verschillende activiteiten rondom het thema ĎDe KoloniŽn van Weldadigheidí.

Foto's

Geef een foto door van deze bloemencorso.

Videos

Geef een video door van deze bloemencorso.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2018 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2018 - 15:20