Bloemencorso Loenhout (BelgiŽ)

Verslagen

Er is 1 verslag van het Bloemencorso Loenhout (BelgiŽ).

bloemencorso Loenhout

De Koninklijke Bloemencorso Loenhout is een stoet van sierlijke praalwagens die fantasierijke en creatieve onderwerpen uitbeelden. De bloemenwagens bestaan uit duizenden kleurrijke dahlia's en worden allen gebouwd door de Loenhoutse inwoners.Creativiteit, festiviteit, samenhorigheid en competitie vormen de basis van de Corso.

De creativiteit die getoond wordt met de overweldigende praalwagens kent zijn gelijke niet. Ieder jaar opnieuw worden nieuwe onderwerpen op een betoverende manier uitgebeeld.


De Loenhoutse Bloemencorso is bovenal een enorm feest. Straatamusement, drumbands, vendeliers, figuranten, clowns, acrobaten, dranktentjes, een kinderfoor enzovoort zorgen voor een immens totaalspektakel dat opgebouwd is rond prachtige bloemen.De praalwagens zijn het resultaat van belangeloze samenhorigheid. GeŽngageerde en dynamische mensen uit 12 Loenhoutse buurtschappen werken een hele zomer samen om tot een prachtig resultaat te komen op de 2de zondag van september.De competitie geeft een spannende tint aan het evenement. Een zorgvuldig gekozen vakjury stelt een rangschikking op. Het winnende buurtschap mag zich een jaar lang Corsokampioen noemen.

Geef een verslag door van het Bloemencorso Loenhout (BelgiŽ).


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2024 - 13:43