Bloemencorso Loenhout (BelgiŽ)

Bloemencorso Loenhout

Het bloemencorso van Loenhout (BelgiŽ) vindt plaats op zondag 8 september 2024. Dit bloemencorso zal beginnen om 14:00 uur. Dit bloemencorso heet Bloemencorso Loenhout. Elke 2e zondag van september vindt deze bloemencorso plaats.

Elke tweede zondag van september vindt het Koninklijke Bloemencorso Loenhout plaats. Het corso van Loenhout is het mooiste en grootste corso van BelgiŽ en bestaat sinds 1952. Jaarlijks bezoeken meer dan 15.000 mensen dit evenement en sinds 2013 is het corso erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Maandenlang werken honderden vrijwilligers van de 12 Loenhoutse buurtschappen aan de voorbereidingen voor de optocht. Voorbereidingen die bestaan uit het aanplanten van de bloemen, het ontwerpen en bouwen van de wagens, het organiseren van de stoet, het steken van de bloemen, Ö Het voornaamste doel van dit alles: strijden om de ereprijs voor de mooiste corsowagen.

De wagens staan de hele voormiddag opgesteld in en rond de Oosteneindlaan in Loenhout. Om 14.00 uur trekt de bloemenstoet van meer dan 30 praalwagens door de straten van Loenhout waarbij de helft van de wagens gemiddeld 14 meter lang en 8 meter hoog zijn. In totaliteit worden ruim 4 miljoen dahliaís verwerkt in de wagens. De stoet van praalwagens wordt aangevuld met drumbands, straatanimatie en kinderkermis en is een mooie dag uit voor jong en oud!

De eerste doortocht wordt volledig live uitgezonden op de regionale televisiezender ATV. Op de livestream van Gazet Van Antwerpen is de volledig optocht (eerste en tweede doortocht inclusief prijsuitreiking) te bekijken.

Tot ziens op 8 september 2024 wanneer de corso uitrijdt!

Bloemencorso Loenhout - beleef het mee!

Route/Omloop

Parcours van 2 km door de straten van Loenhout. De stoet passeert tweemaal de hoofdtribune aan de kerk in Loenhout (Kapelstraat). Tijdens de tweede doortocht worden de winnaars bekend gemaakt. Langs het parcours staan diverse eet- en drankkramen. Op diverse locaties zijn er omroepers onder andere aan de hoofdtribune, aan buurtschap Noordhoek en buurtschap Oosteneind. Ook kunt u de stoet LIVE volgen op drie grote LED-schermen welke opgesteld staan aan de drankstanden van Buurtschap Noordhoek en Buurtschap Oosteneind en aan cafť Far West.

Route

 

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze bloemencorso.

Videos

Geef een video door van deze bloemencorso.

Verslagen

bloemencorso Loenhout
De Koninklijke Bloemencorso Loenhout is een stoet van sierlijke praalwagens die fantasierijke en creatieve onderwerpen uitbeelden. De bloemenwagens bestaan uit duizenden kleurrijke dahlia's en worden allen gebouwd door de Loenhoutse inwoners.Creativiteit, festiviteit, samenhorigheid en competitie vormen de basis van de Corso.

De creativiteit die getoond wordt met de overweldigende praalwagens kent zijn gelijke niet. Ieder Ieder... Lees verder.

Geef een verslag door van deze bloemencorso.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2023 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2023 - 11:47