Kleine Optocht Diepenheim

Fakkeloptocht Diepenheim

De kleine optocht van Diepenheim vindt plaats op zondag 9 april 2023 (1e Paasdag). Deze kleine optocht zal beginnen om 20:15 uur. Deze kleine optocht heet Fakkeloptocht Diepenheim.

Traditioneel wordt op eerste paasdag het paasvuur ontstoken in Diepenheim. Voorafgaand lopen de kinderen met fakkels in optocht naar het terrein aan de Krommedijk.

Het aansteken van een paasvuur is een oud ritueel dat in Twente een traditie is. Op eerste Paasdag worden in de meeste plaatsen paasvuren aangestoken, zo ook in Diepenheim. Hiervoor wordt - vaak weken of vaak zelfs maanden tevoren - veel hout verzameld en op een grote bult gelegd die soms tientallen meters hoog is. Als het duister invalt vertrekt een optocht met kinderen die een fakkel dragen richting het paasvuur. Vervolgens wordt het geheel aangestoken. Het spektakel trekt vaak veel toeschouwers en meestal is het een echt dorpsgebeuren.

Rond 20.15 uur verzameld de jeugd van Diepenheim zich op het Plein onder de Platanen voor de fakkeloptocht naar het paasvuur. Onder begeleiding van tromgeroffel trekt de stoet naar de Krommedijk waar rond 20.45 uur de brandstapel ontstoken wordt.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Een andere optocht in Diepenheim is de optocht op zondag 2 april 2023 om 13:30 uur.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2022 - 10:57