Grote Optocht Helmond

Gezelligste optocht van het Zuiden

De grote optocht van Helmond vindt plaats op carnavalszondag (2 maart 2025). Deze grote optocht zal beginnen om 13:30 uur. Deze grote optocht heet Gezelligste optocht van het Zuiden. Het motto was in 2024: 'Gôdewirmee.!'.

Op carnavalszondag trekt de Gezelligste Optocht van het Zuiden door Helmond. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien!

Na en kleurrijke optocht komen alle deelnemers en toeschouwers bijeen op het overdekte plein voor Hoftempel West-Ende. Vol spanning wacht iedereen op de het hoge woord van de jury. Wie vallen er in de prijzen? Het is ieder jaar weer spannend en het zorgt voor een gezellig sfeer op het overdekte plein voor Hoftempel West-Ende.

Inschrijven kan via www.keiebijters.nl/inschrijven/optocht. De prijsuitreiking is 18:15 op het overdekte Mizunallenplein voor Hoftempel West-Ende.

Route/Omloop

Start: kruispunt Pres. Rooseveltlaan, Wesselmanlaan -
Pr. Hendriklaan - Steenweg - Kanaaldijk NW - Havenweg - Watermolenwal - Ameidewal -
Einde: Noord Koninginnewal.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze grote optocht.

Videos

Geef een video door van deze grote optocht.

Andere optochten

In Helmond zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 29 okt 202318:30 uurLampionnenoptocht Brandoween
Lampionnenoptocht van Helmond
za 5 apr 202519:30 uurHelmondse Lichtjes Parade
Verlichte optocht van Helmond

 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2024 - 11:00