Fruitcorso van Tiel

Fruitcorso Tiel

Het fruitcorso van Tiel vindt plaats op zaterdag 21 september 2019. Dit fruitcorso zal beginnen om 13:30 uur. Dit fruitcorso heet Fruitcorso Tiel.

Het Fruitcorso is een jaarlijks terugkerend evenement in de stad Tiel. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. De corsostoet bestaat uit een groot aantal wagens met een minimale lengte van 14 meter. Dikwijls wordt er gekozen voor extra ondersteunende figuratie als aanvulling op het ontwerp.

Het Fruitcorso staat sinds 2013 geplaatst op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland

Foto's

Geef een foto door van deze fruitcorso.

Videos

Geef een video door van deze fruitcorso.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Een andere optocht in Tiel is de verlichte optocht op zaterdag 21 september 2019 om 20:30 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2019 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2019 - 11:16