Optocht Gendt

Takkenoptocht

De optocht van Gendt vindt plaats op maandag 26 augustus 2024. Deze optocht zal beginnen om 10:00 uur. Deze optocht heet Takkenoptocht. Het thema is deze keer: Takken zwaaien. Elke laatste maandag van augustus vindt deze optocht plaats.

Tijdens de Gendtse kermis en schuttersfeesten is er op maandag een optocht die gelopen wordt door muziekkorpsen en honderden Schutters die al zingend en zwaaiend met wilgentakken door de Gentse straten trekken. Na een officiŽle opening bij de Gendtse huisartsen groep, wordt er onderweg een aubade bij de schutterskoningin gebracht. Hare Majesteit wordt ter plaatse gekroond. Aldaar pakken de schutters de wilgentakken op die door de gemeente zijn geleverd. En begeven zich in optocht naar het kermisterrein en feesttent, waar de hele middag gefeest kan worden door jong en oud.

Route/Omloop

Start 10.00uur De Kruigang 1, 6691 PK Gendt. Tussenstop op het adres van de schutterskoningin. 12.00 uur einde route bij de grote feesttent bij Dorpsstraat 34

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze optocht.

Videos

Geef een video door van deze optocht.

Andere optochten

Een andere optocht in Gendt is de verlichte optocht op carnavalszondag (2 maart 2025) om 19:00 uur.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2024 - 9:44