Historische optocht Nieuwehorne

Flaeijelfeest

De historische optocht van Nieuwehorne vindt plaats op zaterdag 28 september 2024. Deze historische optocht zal beginnen om 10:00 uur. Deze historische optocht heet Flaeijelfeest. Het thema is deze keer: Boerenoptocht anno 1920. Elke laatste zaterdag van september vindt deze historische optocht plaats.

Zou je wel eens willen weten hoe mensen 100 jaar geleden leefden op het platteland? Hoe werd er gezaaid en geoogst? Hoe zag de dorpsstraat er uit? Wat voor kleren droegen ze? Hoe vierden mensen feest op de kermis? Kom dan op zaterdag 29 september naar het Flaeijelfeest in Nieuwehorne!

Het Flaeijelfeest begint om 10 uur in Oudehorne met een Boerenoptocht van 4 kilometer. Van antieke landbouwmachines, een brandweerauto, paarden voor de koets tot stoomlocomotieven en het Koningspaar. Vanaf 11.30 uur gaat het Flaeijelfeest verder met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne. Je moet het gewoon zien om er over mee te kunnen praten.

Sinds 1977 wordt het Flaeijelfeest georganiseerd. Begonnen als een dorsdemonstratie, is het nu uitgegroeid tot een evenement van formaat dat ruim 35.000 bezoekers trekt. Het is eigenlijk een openluchtmuseum voor één dag dat door 450 vrijwilligers wordt georganiseerd.

  • Thema:
    • Boerenoptocht anno 1920
  • Optochtcommissie:

Route/Omloop

De optocht start in Oudehorne bij de rotonde/T-spliting van de Schoterlandseweg met de Oldekoperweg. Via de Schoterlandseweg wordt er dan via rotonde Nieuwehorne, de Elzen en de Buitenweg gereden naar het evenemententerrein van het Flaeijelfeest in Oudehorne (t.o. Buitenweg 3).

Route

Bekijk vergrootte versie

 

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze historische optocht.

Videos

Geef een video door van deze historische optocht.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2023 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2023 - 11:23