Allegorische optocht Sint Nicolaasga

Allegorische Optocht Sint Nicolaasga

De allegorische optocht van Sint Nicolaasga vindt plaats op donderdag 7 september 2023. Deze allegorische optocht zal beginnen om 10:00 uur, maar ook om 20:30 uur. Deze allegorische optocht heet Allegorische Optocht Sint Nicolaasga. Elke 1e donderdag van september vindt deze allegorische optocht plaats.

De optocht duurt 2 ronden.

's Avonds om 20.30 uur is er ook een optocht en duurt ook 2 ronden.

Traditioneel wordt op de 1e donderdag van september de Allegorische Optocht gehouden.

De Optocht zelf wordt al heel lang verreden, maar sinds 1950 is de naam Allegorische Optocht ontstaan.

Allegorische is een afgeleide van Allegorie en betekent o.a. volgens het woordenboek en de encyclopedie: zinnebeeldige voorstelling.

De Allegorische Optocht is een belangrijk evenement voor de gemeente Skarsterlân. Om de woorden van de burgemeester van Skarsterlân, dhr. G.J. Kuiper, te citeren: 'Ik heb bewondering voor al die mensen die elke keer weer een grote hoeveelheid energie steken in het creëren van compleet nieuwe praalwagens. Maanden lang wordt er gewerkt aan de professionele creaties. Als gemeente Skarsterlân zijn we dan ook bijzonder trots op dit evenement. Niet alleen vanwege de vele bezoekers die elk jaar voor de Allegorische Optocht naar Sint Nicolaasga komen. Vooral omdat het zo duidelijk door de inwoners van Sint Nicolaasga gedragen en uitgevoerd wordt'.

  • Entree:
    • ja, € 5,00 ('s avonds € 7,00) Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis entree.
  • Optochtcommissie:

Route/Omloop

Gaastweg- van Eysingastraat - Lemmerweg

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze allegorische optocht.

Videos

Geef een video door van deze allegorische optocht.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

Sale Solden 2023
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2022 - 16:57