Bloemencorso Eelde

Het bloemencorso van Eelde zou plaatsvinden op zaterdag 4 september 2021 om 14:30 uur, maar is AFGELAST. Wegens de huidige maatregelen is het niet mogelijk om een rondgang te organiseren met onze corsowagens. Daarom biedt Bloemencorso Eelde dit jaar een alternatief programma met een heuse Moza´eken Boulevard door het dorp. Deze boulevard is zowel per fiets als lopend goed af te leggen. Langs de boulevard hebben alle 14 wijken een moza´ek gebouwd die iets verteld over de geschiedenis van de wijk, over het aankomende ontwerp of juist een compleet nieuw ontwerp is. Ondanks dat het echt moza´eken zijn lijken de meeste qua omvang op een 'gewone' corsowagen. Dus kom 4 en 5 september vanaf 10:00 uur genieten op de boulevard! Zie de website en socials voor meer informatie.

Het Bloemencorso Eelde kent een lange traditie. In 1957 verscheen dit corso voor de eerste keer op de weg. We kunnen met gepaste trots constateren dat dit Corso inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen. Dit feestelijk evenement is een publiekstrekker van formaat geworden. Maar liefst 90.000 bezoekers komen op dit evenement af. Het Bloemencorso Eelde wordt door de onafhankelijke jury steevast betiteld als een van de mooiste corso's van Europa. We krijgen ook steeds meer internationale erkenning getuige de groeiende stroom bezoekers van uit de gehele wereld. Ook in de internationale pers wordt aandacht aan dit corso besteed.

Het Bloemencorso Eelde is niet te vergelijken met andere Corso's in Nederland. Dit heeft alles te maken met de creatieve hoogstandjes van onze ontwerpersgroep, de combinatie van dahlia's met snijbloemen en andere natuurlijke materialen. Passend geklede en geschminkte figuranten accentueren de uitbeelding. Het Bloemencorso Eelde is meer dan een show van bloemen. Muziek zowel op Corsowagens als in de stoet, theater en verschillende andere vormen van amusement zorgen voor een mix die dit Corso zo speciaal maken. Het Bloemencorso Eelde wordt geheel gerealiseerd door vrijwilligers. Ruim 3000 personen zijn actief bij het Corso betrokken.

Route/Omloop

Mozartweg - Beethovenweg - Brouwerssteeg - Hoofdweg - Henri Dunantweg - Hortensiaweg - Hobbemaweg

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze bloemencorso.

Videos

Geef een video door van deze bloemencorso.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2021 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2021 - 0:05