Optocht Borgerhout (BelgiŽ)

Reuzenstoet Borgerhout

De optocht van Borgerhout (BelgiŽ) vindt plaats op zaterdag 24 september 2022. Deze optocht zal beginnen om 14:24 uur. Deze optocht heet Reuzenstoet Borgerhout. Elke 4e zaterdag van september vindt deze optocht plaats.

Ommegang waarvan de oorsprong in 1536 ligt en de hoofdfiguren de 4 Reuskens (mensen in pak die dansen op een praalwagen) uit 1712 dateren. Ze worden vergezeld door enkele praalwagens en (lokale) reuzen.

Route/Omloop

Doorheen Borgerhout: van het zuiden (Lode Van Berkenlaan) tot het centrum (Moorkensplein). Over de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan waar een braderij plaatsvindt.

Website / Social media

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2022 - 8:52