Optocht New York City (Verenigde Staten)

Macy's Thanksgiving Day Parade

De optocht van New York City (Verenigde Staten) vond plaats op donderdag 24 november 2022 (Thanksgiving Day). Deze optocht begon om 9:00 uur. Deze optocht heet Macy's Thanksgiving Day Parade.

De optocht met praalwagens en enorme ballonnen van strip- en tekenfilmfiguren lokt elk jaar tienduizenden toeschouwers.

De Macy's parade werd voor het eerst georganiseerd in 1924. Werknemers van het warenhuis Macy's, voornamelijk immigranten van de eerste generatie, wilden de Amerikaanse feestdag Thanksgiving op hun eigen manier vieren. Ze marcheerden toen in kostuum van Harlem naar de winkel op 34th Street. Aan de parade namen ook kamelen, geiten en olifanten deel. Pas in 1927 werden de levende dieren vervangen door ballonnen.

Website / Social media

Videos

Geef een video door van deze optocht.

Foto's en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's en verslagen doorgegeven.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2022 - 0:05