Lampionnenoptocht Oostvoorne

100 jaar Lampionoptocht Oostvoorne

De lampionnenoptocht van Oostvoorne vindt plaats op zaterdag 3 september 2022. Deze lampionnenoptocht zal beginnen om 20:00 uur. Deze lampionnenoptocht heet 100 jaar Lampionoptocht Oostvoorne.

100 jaar lampionoptocht in Oostvoorne, naar 2022

In 1920 werd de eerste lampionoptocht georganiseerd. Zoals beschreven in de notulen van Volharding:
'Den eerste march met fakkel optocht werd gehouden in 1920'

In 100 jaar is de lampionoptocht niet meer weg te denken uit het dorp Oostvoorne. Binnen de gemeente Oostvoorne is de optocht uitgegroeid tot een evenement, waar verenigingen, buurtschappen, families en vriendengroepen, de mooiste creaties bouwen. De lampionoptocht heeft een rijke historie en een reputatie van de grootste en mooiste optocht van de regio en misschien wel van Nederland te zijn.

Door de Covid-19 virus heeft De stichting Culturele evenementen Oostvoorne helaas moeten besluiten om de 100e lampionoptocht en alle bijbehorende festiviteiten te verplaatsen naar 2, 3 en 4 september 2022.

De ambitie zowel bij de organisatoren maar ook zeker bij de vele grote karren bouwers was er om de mooiste, langste en meest spectaculaire optocht ooit te organiseren. Omdat een aantal groepen, door de maatregelen niet kunnen bouwen of gestopt zijn met bouwen is het voor de bouwers, lastig om hun mooiste creatie nog op tijd af te krijgen. Daarnaast is de 1,5 meter maatschappij, die hoogst waarschijnlijk ook nog in september zal gelden, niet eenvoudig om dit bijzondere evenement met elkaar te organiseren en is om die reden besloten om het evenement een jaar door te schuiven.

De stichting Cultevo wil graag alle festiviteiten zoals gepland rondom de 100e optocht in 2022 organiseren. Met op vrijdagavond 2 september de festiviteiten rondom de versierde en verlichte tuinen. Met zaterdagavond de 100e optocht met aansluitend een prachtige licht- en lasershow en op zondagmiddag 4 september een feestelijke happening op de Hofweide met een spectaculaire prijsuitreiking.

Ondertussen zijn er al veel oude verhalen, foto's en films verzameld, maar daar kunnen nog steeds meer foto's bij, op dit moment is de oudste foto uit 1936. Foto's en verhalen zijn dus nog steeds welkom, via de website of facebook.

Heb je naar aanleiding van deze mail, nog aanvullende vragen, stuur dan een mail naar info@evenementenoostvoorne.nl en wij zullen snel contact met je opnemen

Route/Omloop

Burgemeester Letteweg, Stationsweg, Van der Meerweg, Rialaan, Patrijzenlaan, Fazantenlaan, Valkenlaan, IJsvogellaan, Meeuwenlaan, Zandweg, F.H.G. van Itersonlaan, Stationsweg, Burgemeester Letteweg, Dorpsplein, Hoflaan, Hofweide.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze lampionnenoptocht.

Videos

Geef een video door van deze lampionnenoptocht.

Verslagen

thema
lampionoptocht oostvoorne

Geef een verslag door van deze lampionnenoptocht.

Sale / Solden 2022
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2021 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2021 - 12:15