Grote Optocht Utrecht

Utrecht Pride

De grote optocht van Utrecht vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024. Deze grote optocht zal beginnen om 14:00 uur. Deze grote optocht heet Utrecht Pride.

Utrecht Pride heeft als belangrijkste doel om de zichtbaarheid van LHBTIQ+ organisaties, groot én klein te vergroten. Door middel van een botenparade door de Utrechtse grachten willen we LHBTIQ+'ers laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden. Met de parade hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTIQ+'ers te vergroten.

Route/Omloop

De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna we de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus over de Oudegracht van noord naar zuid.

Bartholomeïbrug - Hoog Catharijne - Monicabrug - Viebrug - Hamburgerbrug - Tolsteegbarrière

Website / Social media

Videos

Geef een video door van deze grote optocht.

Foto's

Op dit moment zijn er nog geen foto's doorgegeven.

Andere optochten

Een andere optocht in Utrecht is de verlichte optocht op vrijdag 10 november 2023 om 18:00 uur.


 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2024 - 20:44