Optocht Raalte

Stoppelhaene Oogstcorso

De optocht van Raalte vindt plaats op donderdag 29 augustus 2024. Deze optocht zal beginnen om 14:00 uur. Deze optocht heet Stoppelhaene Oogstcorso. Het thema is deze keer: Sallands Oogstfeest.

Stöppelhaene Sallands Oogstfeest is een vijfdaags festival dat jaarlijks 120.000 bezoekers trekt . Dankzij haar unieke activiteiten, rijke geschiedenis en betrokken vrijwilligers is het inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland. Was vroeger het laatste deel van de oogst voor arme streekgenoten, nu is er jaarlijks een landbouwproject in de derde wereld dat financieel ondersteund wordt door de Sallandse bevolking.
Op donderdag verbeeldt de Oogstcorso het oogstfeest, met tientallen praalwagens en honderden kinderen met versierde fietsjes of karretjes. Alle versiering is van natuurproducten. Voor het corso komen wagens uit de hele streek en daar buiten.

Route/Omloop

Start optocht: Domineeskamp
Daarna: Westdorplaan, Bentinckstraat, Spinhuisstraat, Klompstraat, Burg.Kersemakerstraat, Kerkstraat, Kruisstraat, Korenstraat, Brinkerstraat, Stationstraat, Nieuwstraat, Schapenstraat, Kuiperstraat, Kortestraat, Brugstraat.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze optocht.

Videos

Op dit moment zijn er nog geen videos doorgegeven.

Andere optochten

In Raalte zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
za 1 mrt 202514:00 uurJeugdoptocht van Raalte
zo 2 mrt 202513:00 uurGrote Sallandse Carnavalsoptocht
Optocht van Raalte

 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2024 - 20:44