Jeugdparade Heeze

Kinderparade Brabantsedag

De jeugdparade van Heeze vindt plaats op zaterdag 17 augustus 2024. Deze jeugdparade zal beginnen om 19:00 uur. Deze jeugdparade heet Kinderparade Brabantsedag.

De allereerste Brabantsedag was 66 jaar geleden. Die zag er anders uit dan nu, want de optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Maar, er is sinds 2017 ook een speciale parade voor alléén kinderen: de kinderparade.

KINDEREN LATEN ZIEN HOE GOED ZE KUNNEN SAMENWERKEN, ONTWERPEN EN BOUWEN.
De parade van de Brabantsedag is de grootste theaterparade van het jaar en bestaat al ruim 66 jaar. De Brabantsedag zit in het DNA van de Heezenaren en het wagenbouwersgevoel wordt dan ook met de paplepel ingegoten. Heel logisch dus dat er ook een kinderparade is. Een echte theaterparade waar onze jeugdige bouwers de zomermaanden aan werken: ze ontwerpen en bouwen de wagen zelf, meestal op de bouwplaatsen van de wagenbouwersgroepen, pal naast de grote wagens.
De Kinderparade is dan ook de bakermat voor de nieuwe ontwerpers, kledingmakers, geluidstechnici die later als ze groot zijn ongetwijfeld ook hun steentje bijdragen aan de grote Brabantsedag parade.

Op de zaterdagavond van het openingsfeest trekt de Kinderparade van de Brabantsedag door de straten van Heeze. Er zijn uiteraard echte wagenbouwersborden, er is een massa publiek, er zijn paradebegeleiders en voor alle deelnemers is een herinneringsschildje, precies zoals bij de grote theaterparade van de Brabantsedag. De Kinderparade doet ook qua enthousiasme, creativiteit en vakmanschap niet onder aan de grote theaterparade: dit is de toekomst van de Brabantsedag!

  • Optochtcommissie:
    • Stichting Brabantsedag

Route/Omloop

De kinderparade vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat, Dominee Kremerstraat langs Pastoor Somershof, en Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, en dan via de Spoorlaan naar de tuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze jeugdparade.

Videos

Op dit moment zijn er nog geen videos doorgegeven.

Andere optochten

In Heeze zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 25 aug 202413:30 uurBrabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar
Historische parade van Heeze
zo 2 mrt 202513:30 uurOptocht van Heeze

 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2024 - 15:14