Jeugdoptocht Heeze

Kinderparade Brabantsedag

De jeugdoptocht van Heeze vindt plaats op zaterdag 22 augustus 2020. Deze jeugdoptocht zal beginnen om 19:00 uur. Deze jeugdoptocht heet Kinderparade Brabantsedag.

Niet te missen: de toekomst van de Brabantsedag! De ontwerpertjes, wagenbouwertjes en acteurtjes in spe van 6 tot 14 jaar vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Martinuskerk. Hun route loopt nu vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa's en oma's ook kunnen genieten, naar de Gemeentehuistuin.

De allereerste Brabantsedag zag er anders uit dan nu, want de optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Maar, er is sinds 2017 ook een speciale parade voor alléén kinderen: de kinderparade.

Waarom is de kinderparade zo gaaf?
Nu de theaterparade zo groot is geworden, kunnen kinderen niet altijd meedenken aan de wagen. Speciaal daarom is er de kinderparade: alle kinderen kunnen hier laten zien hoe goed ze, alleen of samen, kunnen samenwerken, ontwerpen en bouwen. Wie weet ben jij over een paar jaar wel de nieuwe ontwerper, de bouwer, de kledingmaker, of de geluidstechnicus van een van de wagenbouwersgroepen!

Wie mogen er meedoen?
Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema ‘Wat beweegt Brabanders?' hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.

Route/Omloop

De kinderoptocht vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D'n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa's en oma's ook kunnen genieten, naar de tuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Heeze zijn de optocht op carnavalszondag (23 februari 2020) om 13:30 uur en de historische optocht op zondag 30 augustus 2020 om 13:30 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2020 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2020 - 15:43