Jeugdparade Heeze

Kinderparade Brabantsedag

De jeugdparade van Heeze zou plaatsvinden op zaterdag 21 augustus 2021 om 19:00 uur, maar is AFGELAST.
 
Deze jeugdparade is verplaatst naar zaterdag 20 augustus 2022 om 19:00 uur.

Deze jeugdparade heet Kinderparade Brabantsedag.

Niet te missen: de toekomst van de Brabantsedag! De ontwerpertjes, wagenbouwertjes en acteurtjes in spe van 6 tot 14 jaar vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Martinuskerk. Hun route loopt nu vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa's en oma's ook kunnen genieten, naar de Gemeentehuistuin.

De allereerste Brabantsedag zag er anders uit dan nu, want de optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Maar, er is sinds 2017 ook een speciale parade voor alln kinderen: de kinderparade.

Waarom is de kinderparade zo gaaf?
Nu de theaterparade zo groot is geworden, kunnen kinderen niet altijd meedenken aan de wagen. Speciaal daarom is er de kinderparade: alle kinderen kunnen hier laten zien hoe goed ze, alleen of samen, kunnen samenwerken, ontwerpen en bouwen. Wie weet ben jij over een paar jaar wel de nieuwe ontwerper, de bouwer, de kledingmaker, of de geluidstechnicus van een van de wagenbouwersgroepen!

Wie mogen er meedoen?
Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema Wat beweegt Brabanders?' hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen k meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.

Route/Omloop

De kinderoptocht vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D'n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa's en oma's ook kunnen genieten, naar de tuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Website / Social media

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

In Heeze zijn nog 4 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 29 aug 2021
(AFGELAST)
13:30 uurBrabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar
Historische parade van Heeze
zo 27 feb 202213:30 uurOptocht van Heeze
za 20 aug 202219:00 uurKinderparade Brabantsedag
Jeugdoptocht van Heeze
zo 28 aug 202213:30 uurBrabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar
Historische optocht van Heeze
Sportzomer 2021
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2021 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2021 - 9:34