Historische parade Heeze

Brabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar

De historische parade van Heeze vindt plaats op zondag 27 augustus 2023. Deze historische parade zal beginnen om 13:30 uur. Deze historische parade heet Brabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar. Het thema is deze editie (2023) : Eureka!. Elke laatste zondag van augustus vindt deze historische parade plaats.

De Brabantsedag is het grootste culturele evenement over en van Brabant. Iedere laatste zondag van augustus is de theaterparade het hoogtepunt van de Brabantsedag. Dan is Heeze weer het decor voor de huizenhoge, rollende theaterparade door zestien wagenbouwersgroepen. Ruim tweeduizend Heezenaren brengen Brabantse historische onderwerpen tot leven met muziek, grime, spel en emoties. Voor en na deze parade is er volop te genieten van muziek, theater, toneel, dans, lekker eten en drinken; een complete dag uit, een écht belevenement!

  • Thema 2023:
    • Eureka!
  • Entree:
    • ja, €11 (e-ticket) 12 euro op de dag zelf
  • Optochtcommissie:
    • Stichting Brabantsedag

Route/Omloop

De route start op industrieterrein De Poortmannen en loopt via het centrum tot voorbij het Strabrechtpleintje. Bezoekers kunnen apart tribunekaarten kopen of een plekje zoeken langs het parcours.

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze historische parade.

Videos

Geef een video door van deze historische parade.

Verslagen

Op dit moment zijn er nog geen verslagen doorgegeven.

Andere optochten

In Heeze zijn nog 2 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 19 feb 202313:30 uurOptocht van Heeze
za 19 aug 202319:00 uurKinderparade Brabantsedag
Jeugdparade van Heeze

 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2022 - 19:56