Optocht Bergen op Zoom

Brabant Stoet in Bergen op Zoom

De optocht van Bergen op Zoom vond plaats op zondag 16 september 2018. Deze optocht begon om 14:00 uur. Deze optocht heet Brabant Stoet in Bergen op Zoom.

De optocht van Bergen op Zoom vindt plaats op zondag 16 september 2018. Deze optocht zal beginnen om 14:00 uur. Dit grootste culturele evenement van Brabant is gratis te bezoeken.

Lopende en rijdende cultuur zijn vormen van volkscultuur die kenmerkend zijn voor Brabant. Er doen zo'n 3.000 vrijwilligers aan mee. De totale lengte van de optocht is 5 kilometer. De deelnemers komen uit Noord-Brabant en de Belgische provincies Antwerpen en Vlaams- en Waals Brabant.

In de Brabant Stoet zijn zo'n honderd vormen van lopende (en rijdende) cultuur te zien. Denk hierbij aan onder andere gilden, fanfares, steltlopers, reuzen, carnaval, ommegangen, muziek in veel verschillende toonaarden, historische loopgroepen, praalwagens en vormen van re-enactment (het naspelen van historische gebeurtenissen).

Het evenement wordt georganiseerd door de Brabantse Hoeders in samenwerking met koepelorganisaties voor harmonieŽn, gilden, carnaval en grensoverschrijdende organisaties voor immaterieel erfgoed.

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van de provincie. Ze zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal. Jaarlijks reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant aan maximaal drie vrouwen of mannen de Brabant Bokaal uit. Zij hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Samen organiseren ze jaarlijks een vernieuwend en Brabant-breed cultureel evenement.

Vind deze optocht ook in 2024 plaats?
Geef deze nieuwe datum en/of eventuele wijzigingen door

  • Optochtcommissie:
    • Brabantse Hoeders

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze optocht.

Videos

Geef een video door van deze optocht.

Andere optochten

In Bergen op Zoom zijn nog 4 andere optochten bekend. Hierbij een overzicht:

DatumTijdOptocht
zo 19 jun 202213:00 uurInternationale Reuzenstoet Bergen op Zoom
Optocht van Bergen op Zoom
vr 1 dec 202319:00 uurLampionnenoptocht Bergen op Zoom
Lampionnenoptocht van Bergen op Zoom
za 1 mrt 202515:11 uurCarnavalsintocht Bergen op Zoom
Intocht van Bergen op Zoom
di 4 mrt 202513:00 uurGrÚÚte Optocht van 't Krabbegat op de Vette dinsdag
Optocht van Bergen op Zoom

 
Bol Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2024 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2024 - 11:57