Optocht van Bergen op Zoom

Brabant Stoet in Bergen op Zoom

De optocht van Bergen op Zoom vindt plaats op zondag 16 september 2018. Deze optocht zal beginnen om 14:00 uur. Deze optocht heet Brabant Stoet in Bergen op Zoom.

Op zondag 16 september 2018 vindt in Bergen op Zoom de Brabant Stoet plaats. Dit is een groots opgezet en uniek festival van de lopende cultuur. Deze vorm van (volks)cultuur is kenmerkend voor Brabant.

In de Brabant Stoet zijn zoín honderd vormen van lopende (en rijdende) cultuur te zien. Denk hierbij aan onder andere gilden, fanfares, steltlopers, reuzen, carnaval, ommegangen, muziek in veel verschillende toonaarden, historische loopgroepen, praalwagens en vormen van re-enactment (het naspelen van historische gebeurtenissen).

De Brabant Stoet wordt samengesteld met lopende cultuur uit zowel Noord-Brabant als Vlaanderen. De nadruk ligt op deelname uit Noord-Brabant. Het evenement wordt georganiseerd door de Brabantse Hoeders in samenwerking met koepelorganisaties voor harmonieŽn, gilden, carnaval en grensoverschrijdende organisaties voor immaterieel erfgoed.

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van de provincie. Ze zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal. Jaarlijks reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant aan maximaal drie vrouwen of mannen de Brabant Bokaal uit. Zij hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Samen organiseren ze jaarlijks een vernieuwend en Brabant-breed cultureel evenement.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Bergen op Zoom zijn de optocht op zondag 18 juni 2017 om 13:00 uur, de lampionnenoptocht op vrijdag 30 november 2018 om 19:00 uur en de optocht op carnavalsdinsdag (5 maart 2019) om 13:00 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2018 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2018 - 11:22