Grote Optocht van Susteren

Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages

De grote optocht van Susteren vindt plaats op carnavalsdinsdag (25 februari 2020). Deze grote optocht zal beginnen om 14:11 uur. Deze grote optocht heet Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages.

Onder de naam ‘De Sjónste Vastelaoveswages door ’t Sjmaalste Sjtökske van Nederland’ vindt jaarlijks, een unieke carnavalsoptocht plaats. Een stoet enkel voor grote carnavalswagens welke wedijveren om de titel ‘Sjónste Vastelaoveswage van Limburg’. Het evenement heeft een grensoverschrijdend karakter. En dat is niet opmerkelijk; Susteren maakt immers deel uit van het Smalste Stukje Nederland, het gebied in de gemeente Echt-Susteren van slechts 4,8 kilometer breed.

De organisatie nodigt u als wagenbouwer uit om op carnavalsdinsdag nog één keer uw wagen aan het publiek te tonen, samen met deelnemers uit een grote regio én met een wedstrijdelement. Alle wagenbouwers uit Limburg kunnen deelnemen. En daarbij horen uiteraard ook de grensgebieden van Duitsland en België.

De optocht loopt door de straten van Susteren. Na afloop treden in de diverse cafés artiesten op. Een jury, samengesteld uit leden met diverse rollen en functies binnen de Limburgse carnavalswereld, zal de wagens beoordelen op originaliteit en uitvoering. De drie best beoordeelde deelnemers mogen een prijs in ontvangst nemen.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Susteren zijn de jeugdoptocht op carnavalsvrijdag (21 februari 2020) om 9:11 uur en de grote optocht op carnavalsmaandag (24 februari 2020) om 14:11 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2019 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2019 - 10:21