Historische optocht Doornenburg

Marsoptocht - schuttersconcours Rijk van Nijmegen - de Betuwe

De historische optocht van Doornenburg vindt plaats op zondag 7 juni 2020. Deze historische optocht zal beginnen om 12:00 uur. Deze historische optocht heet Marsoptocht - schuttersconcours Rijk van Nijmegen - de Betuwe.

14 schutterijen en gilden uit het Rijk van Nijmegen - de Betuwe marcheren met vendels en muziek door de straten van Doornenburg. De marsoptocht is een wedstrijd die gehouden wordt als onderdeel van de Kringdag 2020. De Kringdag is een schuttersconcours die onder auspicien van de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St. Hubertus wordt georganiseerd. Voorafgaand aan de marsoptocht vindt om 11.45 uur de officiŽle opening plaats met het hijssen van de vlaggen en de massale vendelhulde op sportpark GVA. Vanaf 12.00 uur vindt het defilť van de gilden en schutterijen plaats met direct aansluitend de marswedstrijd. Vanaf 14.00 uur vindt het koningschieten plaats en is er een groot schuttersfeest in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 in Doornenburg. De toegang is gratis.

Route/Omloop

Zie de website www.schutterijdoornenburg.nl. Kijk onder het kopje 'Kringdag 2020'

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Doornenburg zijn de jeugdoptocht op carnavalsvrijdag (12 februari 2021) om 10:30 uur en de optocht op carnavalszaterdag (13 februari 2021) om 15:00 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2020 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2020 - 16:02