Grote Optocht Beuningen (Beuningen)

De grote optocht van Beuningen (Beuningen) vindt plaats op carnavalszondag (11 februari 2024). Deze grote optocht zal beginnen om 13:30 uur.

Onze carnavalsoptocht is een grootse terugkerende optocht die door de straten van Beuningen zal trekken. Eikelenburg staat al 56 jaar in het teken van het carnaval en is nog altijd zeer verheugd dat zo vele enthousiaste deelnemers zich ieder jaar weer aanmelden.

Vele individuelen, loopgroepen en wagens zetten hun beste beentje voor om een positieve carnavalsgedachte uit te dragen aan allen die langs de route zijn verzameld. Tijdens de optocht vergapen zich velen aan de ludieke gedachtegangen en creaties, welke met veel ijver en behoorlijke aantallen uren inspanning te bezichtigen zijn. Het is heerlijk om eens lekker uit je dak te gaan en alle dagelijkse zorgen even op zij te zetten en te kunnen genieten van leut en gein.

Eén ieder kan meedoen aan deze geweldige optocht. Samen met familie, bekenden, collega’s uit de buurt, vereniging of werkkring is vaak iets simpel op te zetten. Elkaar helpen met ideeën, materiaal en eventueel een ruimte om iets moois te bouwen. Wat wil je nu nog meer? Neem die stap en praat hier eens over op een verjaardag of feestje. Hierbij worden vaak de eerste plannen gesmeed door de huidige deelnemers.

De datum voor de eerstvolgende carnavalsoptocht is 11 februari 2024.

Naast de gebruikelijk eerste 3 prijswinnaars die tijdens de optocht hiervoor worden genomineerd, is er ook een extra prijs te verdienen middels onze sms-actie.

Na afloop van de optocht is het Plekkerspaleis geopend om er samen één groot feest van te maken. Tevens vindt hier de prijsuitreiking plaats van de beste wagens, groepen en individuelen.

Wij hanteren de volgende categorieën:
– Jeugd t/m 10 jaar
– Jeugd t/m 14 jaar
– Individuelen (max. 3 pers.)
– Kleine loopgroepen (3 tot max. 8 pers.)
– Grote loopgroepen (meer dan 8 pers.)
– Wagens (alles wat voortgetrokken wordt door motorisch verkeer)

Route/Omloop

Burgemeester Gerardtslaan – Lavendelstraat – Burgemeester Verstraatenlaan – Anemoonstraat – Begoniastraat – Lavendelstraat – Molenstraat – Christinastraat – Beatrixplein – Alexiastraat – Amaliaplein

De ontbinding vindt plaats op de Burgemeester Gerardtslaan

Website / Social media

Foto's

Geef een foto door van deze grote optocht.

Videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen videos en verslagen doorgegeven.


 
Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2023 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2023 - 11:14