Optocht van 's-Hertogenbosch

D'n intocht van d'n prins Amadeiro in Oeteldonk

De optocht van 's-Hertogenbosch vindt plaats op carnavalszondag (3 maart 2019). Deze optocht zal beginnen om 11:11 uur. Deze optocht heet D'n intocht van d'n prins Amadeiro in Oeteldonk.

Z.K.H. Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz., enz., enz., en zijn adjudant komen om 11 over 11 aan op Oeteldonk Centroal. Na een aantal plechtigheden, trekken zij vanaf 12.00 uur in optocht naar de Markt, alwaar meerdere plechtigheden plaatsvinden(o.a. de officiŽle opening van het carnaval in Oeteldonk en het onthullen/huldigen van boer Knillis. Deze staat symbool voor de (vermeende) oprichter van Oeteldonk maar kan ook als symbool voor de Oeteldonkse boer gezien worden. Getooid in een traditionele outfit (blauwe kiel, witte wanten, boerenpet) staat hij metershoog prominent te pronken op zijn sokkel op de Markt, pal voor het Zomerpaleis van de Prins.

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in 's-Hertogenbosch zijn de intocht op zondag 18 november 2018 om 12:00 uur, de lampionnenoptocht op zondag 6 januari 2019 om 16:00 uur, de jeugdoptocht op carnavalszaterdag (2 maart 2019) om 10:11 uur, de grote optocht op carnavalsmaandag (4 maart 2019) om 12:33 uur en de jeugdoptocht op carnavalsdinsdag (5 maart 2019) om 14:22 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2018 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2018 - 16:25