Historische optocht Brugge (BelgiŽ)

Heilig Bloedprocessie

De historische optocht van Brugge (BelgiŽ) vindt plaats op donderdag 21 mei 2020 (Hemelvaartsdag). Deze historische optocht zal beginnen om 14:30 uur. Deze historische optocht heet Heilig Bloedprocessie. Het thema is deze keer: Heilig Bloed.

De Bijbelse en historische evocatie is ruim bekend als de religieuze optocht die als pure geloofsuiting ontstaan is op het einde van de dertiende eeuw. Sindsdien maakt ze deel uit van de rijke geschiedenis van de stad Brugge. De Heilig Bloedprocessie staat op de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Route/Omloop

Dijver - Gruuthusestraat - Guido Gezelleplein - Mariastraat - Simon Stevinplein - Steenstraat - Zuidzandstraat -
ít Zand - Vrijdagmarkt - ít Zand - Noordzandstraat - Geldmuntstraat - Eiermarkt - Kuipersstraat - Jakob Van Ooststraat - Vlamingstraat - Markt

Foto's, videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen foto's, videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Andere optochten in Brugge (BelgiŽ) zijn de optocht op zaterdag 19 augustus 2017 om 15:00 uur, de optocht op zondag 20 augustus 2017 om 15:00 uur, de historische optocht op zaterdag 14 december 2019 om 14:30 uur, de historische optocht op zondag 15 december 2019 om 14:30 uur en de optocht op zaterdag 7 maart 2020 om 16:00 uur.

 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2020 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2020 - 10:12