Kleine Optocht Zoutleeuw (BelgiŽ)

Sint-Leonardus processie Zoutleeuw

De kleine optocht van Zoutleeuw (BelgiŽ) vond plaats op maandag 6 juni 2022 (2e Pinksterdag). Deze kleine optocht begon om 11:00 uur. Deze kleine optocht heet Sint-Leonardus processie Zoutleeuw.

Deze historische Sint-Leonardusprocessie is een van de oudste rondgangen van het land. Al meer dan 700 jaar trekt de processie op Pinkstermaandag door de pittoreske straten van Zoutleeuw en trekt duizenden pelgrims, toeschouwers en erfgoedadepten aan.

Route/Omloop

Vertrek: Groenplaats, Ridderstraat, Begijnhofstraat, Prins Leopoldplaats, Schipstraat, Professor E Vlieberghstraat, Kapelstraat, Grote Markt

Social media

Foto's

Geef een foto door van deze kleine optocht.

Videos en verslagen

Op dit moment zijn er nog geen videos en verslagen doorgegeven.

Andere optochten

Een andere optocht in Zoutleeuw (BelgiŽ) is de optocht op zondag 5 maart 2023 om 14:11 uur.

Bol.com Algemeen
 
OptochtenKalender.nl spant zich in om de informatie op deze website correct, actueel en toegankelijk te maken en te houden. Aan deze internetpublicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De makers van de website aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor technische of redactionele fouten, voor het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, voor de gevolgen van het gebruik van de informatie alsmede voor ontbrekende of onjuiste vermelding van gegevens op deze website.
 
© Copyright 2011-2022 OptochtenKalender.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacy
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2022 - 0:05